Poslední kusy letošních balíků Bio sena z Posázaví

Kvalitní seno z Posázaví

Prodej balíků sena je možný už od 1 kusu a odpovídající kvalita je vhodná pro všechna hospodářská zvířata včetně koní a vysoce náročných zvířat. Dále je možné využití i pro lesní zvířata. Balíky skladovaného sena tak vyplní období nedostatku těchto produktů, a to především v zimním období. 

Zadejte si poptávku.

Mohlo by se zdát, že výroba sena je zcela jednoduchá záležitost, ale opak je pravdou. Kvalitní seno totiž vyžaduje spoustu důkladné práce a výrobce, kteří této práci opravdu rozumí.

Jakmile nastane vhodný čas, tak na loukách přichází na řadu senoseč tedy posekání zelené píce. Následně se obsah posekané louky musí usušit a po tomto procesu zpracovat. Tak vznikají také balíky sena z Posázaví.

Kulaté či hranaté balíky obalené sítí, kterých rozměry jsou 130 cm průměr a jejich váha kolem 300 kg. Skladování se rovněž podílí na konečné kvalitě, a proto jsou balíky sena z Posázaví uložené v suché hale nebo přímo na paletách a přikryté prodyšnými plachtami. Vlhkost či přílišné vysušení senu škodí.

Pokud chcete mít 100% jistotu, že nakupujete kvalitní seno, tak po vzájemné domluvě je možné zaslat vzorek. Díky tomu budete předem vědět, jakou kvalitu si pořizujete.

A co všechno má vliv na kvalitu sena?

Kvalita sena začíná u samotného výrobce, který se musí náležitě, a hlavně odborně postarat o všechno podstatné, a to od senoseče přes sušení až po další zpracování a skladování.

Dalšími faktory, které mají vliv na kvalitu, jsou třeba samotné načasování senoseče, zralost, počasí, vlhkost a také balení. Pokud se totiž seno balíkuje příliš suché, tak ztrácí na kvalitě, co se následně projevuje vysokou prašností a také ztrátou živin. Naopak balení vlhkého sena zase způsobuje plísně

Kvalitní seno se jednoduše pozná podle zbarvení, vůně a také tím, že neobsahuje již zmíněné plísně a práší co nejméně, dále neobsahuje chemii, plevel a obsahuje vyvážený poměr veškerých živin.

Zvláštností je, že na kvalitu sena značně působí také samotný původ tedy přímo fakt, že z jaké louky seno pochází. Nejlepší je samozřejmě seno zcela čerstvé, ale neznamená to, že starší seno již není vhodné k použití. Kvalitní a správně skladované seno si zachová svoji kvalitu klidně i několik let.